Plasmalift

Wat is het?

Plasmaliften is een revolutionaire techniek op het gebied van anti-rimpelbehandeling, met een innovatieve elektronische pen. Dit biedt een alternatief voor bijvoorbeeld de bekende ooglidcorrecties, maar dan zónder chirurgische ingreep. Dit betekent dat snijden en hechten niet langer nodig is.  

Hoe werkt het?

Uit de pen komt een soort bliksemschichtje, bestaande uit geïoniseerd gas of ook wel plasma-energie genoemd. Wanneer de huid in aanraking komt met deze lichtflits, trekken de huidvezels samen en wordt de verouderde huid als het ware verdampt. Dit geeft een direct liftend resultaat, met celvernieuwing als gevolg.

Waarvoor kun je de behandeling toepassen?

De behandeling kan praktisch overal worden ingezet waar jij huidversteviging wilt bereiken! Plasmaliften wordt voornamelijk toegepast voor de ooglidcorrectie. De bovenste oogleden, maar ook zeker de wallen en kraaienpootjes. Verder zijn het verwijderen van de fijne lijntjes rondom de lippen/mond en op de wangen en het voorhoofd erg populair. Maar ook op het lichaam is behandelen dus mogelijk. Zo kunnen dames met een verslapte buik/navelzone na de zwangerschap schitterend resultaat krijgen bijvoorbeeld.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

Nog meer goed nieuws, want naast cosmetisch werkt het ook nog eens huidverbeterend. Als reactie op de behandeling, maakt de huid tijdelijk extra collageen en elastine aan. Dat zijn de stoffen die de huid jong en stralend houden. Uiteraard ga je het natuurlijke verouderingsproces niet tegen. Bij de een zal het resultaat zo’n drie jaar zichtbaar zijn, bij een ander veel langer dan dat.

In sommige gevallen zijn meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te krijgen. Dit is afhankelijk van het huidtype en de ernst van de beginsituatie. Tijdens een intakegesprek zullen je wensen besproken worden en zal worden bekeken of één behandeling volstaat, of dat er twee (of meer) behandelingen nodig zijn.

Zijn er risico’s?  

Voorafgaand aan de ingreep wordt het te behandelen gebied voorzien van een verdovende crème. Deze crème is verkrijgbaar op voorschrift van de huisarts. Hierdoor is de behandeling vrijwel pijnloos. De behandeling is totaal niet schadelijk en er zijn dus ook geen bijwerkingen, mits je er op de juiste manier mee omgaat. De behandelde huid is nieuw en dient daarom ook als nieuw behandeld te worden. Hierbij is zonbescherming met een hoge factor heel belangrijk. Dit in combinatie met een goede littekencrème.  

Hoe lang duurt het herstel?

Door de behandeling ontstaan minuscule korstjes in het behandelde gebied, die ongeveer 5-7 dagen blijven zitten. De zone kan een beetje gaan zwellen. Deze zwelling is meestal na twee dagen weer verdwenen. Wanneer de korstjes loslaten, komt hier de vernieuwde huid onder tevoorschijn. Deze zal tot maximaal 3 maanden na de behandeling nog wat rood kunnen aandoen, maar vaak is dit veel eerder al verdwenen. Nogmaals; goede bescherming tegen de zon, liefst met factor 50, is in deze periode erg belangrijk.