Permanente make-up

Wat is het?

In een drukke tijd waarin alles steeds sneller en beter moet, willen meer en meer vrouwen ’s ochtends tiptop de deur uit, zonder al te lang voor de spiegel te staan. Daar biedt permanente make-up (afgekort: PMU) uitkomst. Daarbij creëer ik de voor jou perfecte wenkbrauw (of eye-liner), waar je meerdere jaren onbezorgd van kunt genieten. Zeg je potloden maar gedag!

Hoe werkt het?

Bij een PMU-behandeling, worden kleurpigmenten door middel van een ultra dun mesje aangebracht in de huid. Met dit mesje worden minuscule sneetjes of krasjes gemaakt in de huid. Vervolgens worden deze ingekleurd en opgevuld met het pigment. Deze methode noemt men microblading. Tijdens een intakegesprek bepalen jij en ik samen de exacte vorm en gewenste kleur van jouw nieuwe wenkbrauwen. Hiervoor nemen we rustig de tijd en daarna gaan we meteen aan de slag. De intake en behandeling duren samen maximaal 2 uur.

Wanneer zie je resultaat?

Het eindresultaat van PMU is na maximaal twee weken zichtbaar. In de eerste dagen na de behandeling, zullen kleine korstjes ontstaan in het behandelde gebied. Schrik niet, jouw wenkbrauwen zullen tijdens de eerste dagen hierdoor een stuk donkerder lijken dan de kleur die jij hebt uitgekozen. De korstjes laten na ongeveer een week vanzelf los. Het is uit den boze om deze korstjes er zelf af te halen. De kans is aanwezig dat je daarmee ook het ingebrachte pigment verwijdert. Na zo’n twee weken zijn de wenkbrauwen (of eyeliner) volledig hersteld en kan het echte genieten beginnen.

Zo’n 4-6 weken na de behandeling, dien je nog een keer terug te komen voor de nabehandeling. Hier worden de laatste puntjes op de i gezet. De PMU blijft enkele jaren zitten en vervaagt heel langzaam. Gemiddeld kiezen mensen na zo’n twee jaar voor een ‘touch up-behandeling’ om de ietwat vervaagde kleur weer te optimaliseren.

Zijn er risico’s?

In mijn salon werk ik met de pigmenten van Ecuri Cosmetics. Deze zijn inmiddels een begrip in de schoonheidsbranche en vrijwel iedere professional werkt er dan ook mee. Ze zijn GGD-goedgekeurd en dus volkomen veilig. Daarnaast zijn er geen sterker geconcentreerde pigmenten verkrijgbaar in de markt. Ecuri-pigmenten spetteren en klonteren niet en zijn gegarandeerd kleurvast.

Voor wie is PMU geschikt?

PMU is ideaal voor vrouwen die de vorm van hun eigen wenkbrauw geperfectioneerd willen hebben, maar ook voor vrouwen die juist nauwelijks zichtbare eigen wenkbrauwen hebben. Ook bij de wat oudere vrouwen is de behandeling erg populair, evenals onder brildragers. Bij laatstgenoemde mag de make-up immers iets meer opvallen dan bij niet-brildragers. PMU loopt niet uit en zit altijd perfect.

Voordelen:

  • Samen jouw perfecte kleur en vorm bepalen
  • Altijd mooie wenkbrauwen en/of eyeliner
  • geen uitgelopen make-up bij regen of bezoekjes aan sauna of zwembad