Cryolipolyse

 

Wat is het?

Cryolipolyse (ook wel CoolSculpting genoemd) is een nieuwe manier van vet verliezen, waarbij plaatselijk vet kan worden verwijderd door gebruik te maken van kou. Het ‘bevriezen van vet’ is vooral een effectieve behandeling voor hardnekkig vet in de bekende probleemzones, zoals op de buik, heupen en rug.

Hoe werkt het?

Wanneer je ervoor kiest om vet te verwijderen via cryolipolyse, wordt het weefsel in het te behandelen gebied gedurende 60 minuten sterk afgekoeld met een daarvoor bestemd apparaat. Hierdoor worden de vetcellen afgebroken en vervolgens op natuurlijke wijze afgevoerd door het lichaam. That’s it!

Wanneer zie je resultaat?

Er gaat een periode van 8 weken overheen, voordat al het afgebroken weefsel is opgeruimd en het optimale resultaat is bereikt. De eerste resultaten zijn vaak na een week of 5-6 zichtbaar. De behandeling concentreert zich enkel op de vetcellen en is dus niet schadelijk voor ander weefsel. In principe is het resultaat permanent. Dat wil zeggen; als je levensstijl na de behandeling minimaal gelijk of liefst nog gezonder is dan vóór de behandeling.

Zijn er risico’s aan verbonden?

De kans op complicaties bij deze behandeling is nihil. Dit komt omdat er geen operatie aan te pas komt, in tegenstelling tot liposuctie. Aangezien er niet hoeft te worden gesneden, is ook de hersteltijd erg kort. Wanneer vetweefsel sterk wordt afgekoeld gedurende een langere periode, stoot je lichaam dit af. Voor andere weefsels gelden veel lagere temperaturen. Hierdoor is de behandeling volledig veilig, zolang je deze door een hiervoor opgeleide specialist laat uitvoeren.

Voor wie is het geschikt?

Eerlijk is eerlijk, de behandeling is vooral een uitkomst voor mensen met een gezonde levensstijl, die al jaren struggelen om nét die laatste paar overtollige centimeters weg te werken. Wanneer je wat meer overgewicht hebt (BMI > 30), is de behandeling minder geschikt en ben je aangewezen op een liposuctie.

Voordelen

  • Plaatselijk afvallen
  • Zichtbaar én blijvend resultaat
  • Geen operatie nodig
  • 100% veilig
  • Korte herstelperiode

Advies

Het kan zijn dat het gewenste resultaat pas na meerdere behandelingen wordt bereikt. Dit wordt besproken tijdens de intake. Wanneer dit ook voor jou geldt, is het mogelijk direct een pakket van meerdere behandelingen af te nemen voor een aantrekkelijk tarief.

Voor optimaal herstel én resultaat, kan de cryolipolyse-behandeling perfect worden gecombineerd met een Vacu-Dermologiekuur. Vacu-Dermologie zorgt voor snellere afvoer van het afgebroken weefsel en maakt de huid in de behandelde zone ook nog eens steviger en egaler! Deze behandeling wordt veel gebruikt in de strijd tegen bijv. cellulitis.